تسهیلات چیست

سازمان­ها و افراد بسته به نوع نیاز و شرایطی که در کسب وکار یا زندگی خود

محتوای جدول

سازمان­ها و افراد بسته به نوع نیاز و شرایطی که در کسب وکار یا زندگی خود دارند برای بر طرف کردن برخی از نیاز­های تامین مالی خود دست به دامن تسهیلات مالی می­شوند، تسهیلات یک برنامه رسمی کمک مالی است که به‌عنوان یک ابزار مالی، به افراد یا شرکت‌‌ها ارائه می‌شود تا آن‌ها را در رسیدن به اهداف مالی یا تجاری خود کمک کند. این تسهیلات معمولاً به صورت وام‌‌های مالی، خطوط اعتباری، تسهیلات تجاری، اعتبارات اسنادی و سایر فرصت‌های مالی ارائه می‌‌شود.

تسهیلات چگونه کار می‌کند؟

تسهیلات توافق‌نامه‌ای بین یک شرکت و یک وام دهنده دولتی یا خصوصی است که به تجار بعد از اعتبارسنجی بانکی اجازه می‌دهد، مبلغ خاصی از پول را برای اهداف مختلف برای مدت زمانی کوتاه وام بگیرد. در برخی موارد وام برای یک مبلغ تعیین شده است و نیازی به وثیقه ندارد.

شرایط گرفتن تسهیلات

بانک­ها معمولا برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان برخی شروط خاص و الزامات را برای پرداخت وام به فرد یا بنگاه متقاضی اعطا می‌‌کنند. برخی از این شرایط به صورت خلاصه به شرح زیر می­باشد:

  • اولین و اساسی­ترین شرط پرداخت تسهیلات این است که متقاضی باید یک بنگاه اقتصادی باشد، به این معنی که یک کارگاه، کارخانه یا واحد تولیدی یا خدماتی داشته باشد.
  • در صورتی که متقاضی تسهیلات یک فرد حقیقی باشد، لازم است که وی صاحب یا مدیر یک بنگاه اقتصادی تولیدی یا خدماتی باشد، در غیراین صورت فرد حقیقی واجد شرایط نمی­باشد
  • در یک رویکرد متقاضی تسهیلات ممکن است پول را بدون گذاشتن هیچ وثیقه­‌ و ضمانت­نامه­ای دریافت کند، با این حال، این موضوع به میزان اعتبار و سلامت ملالی درخواست‌کننده بستگی دارد و تشخیص آن نیز بر عهده بانک یا موسسه مالی اعطا کننده تسهیلات خواهد بود که چه میزان پول را بدون اخذ وثیقه به متقاضی بپردازد.
  • در برخی از تسهیلات پرداختی از سوی بانک­ها معمولا علاوه بر دریافت اقساط تسهیلات، بانک یا موسسه مالی اعطا کننده تسهیلات، در سود حاصل از راه اندازی کار تولیدی یا خدماتی یا هر خدمت دیگری که منجر به سودآوری شود، بانک­ها براساس برخی از شرایط در سود آن شریک خواهند بود.

برای اخذ تسهیلات چه مراحی را باید متقاضی طی کند؟

  • استعلام: اولین مرحله بعد از اینکه درخواست کتبی متقاضیان برای دریافت تسهیلات مطرح شد، بانک موظف به این است که استعلام وضعیت مالی درخواست­دهنده را بررسی نماید.
  • بررسی و ارزیابی: بعد از درخواست و استعلامات اولیه، بانک یا مؤسسه مالی، اطلاعات و مدارک مورد نیاز را از درخواست ‌کننده جمع‌ آوری و معیار‌های مالی و اقتصادی را بررسی می‌کند تا بررسی کند که آیا درخواست وی برای پردخت تسهیلات قابل پذیرش است یا خیر.
  • تصمیم‌گیری در خصوص میزان پرداخت تسهیلات: پس از بررسی اطلاعات، بانک یا مؤسسه مالی تصمیم می‌‌گیرد که آیا تسهیلات به متقاضی با چه نرخ بهره­ای، مدت زمان پرداخت و سایر شرایط قراردادی پرداخت شود.
  • پرداخت تسهیلات: در صورت پذیرش درخواست، تسهیلات مالی به شکل وام یا خط اعتباری به درخواست ­کننده ارائه می‌شود.
  • بازپرداخت: در این مرحله، درخواست‌کننده تسهیلات موظف به بازپرداخت وام یا اعتبار مورد نیاز طبق شرایط تعیین شده در قرارداد است.

تفاوت بین وام و تسهیلات بانکی

واژه وام در نظام بانکداری اسلامی‌ صرفا برای وام­های قرض‌الحسنه استفاده می‌‌شود و واژه تسهیلات در سطح وسیع‌تری به کار برده می­شود از جمله برای تأمین اعتبار مالی واحدهای صنعتی و تولیدی، یکی از تفاوت­های اساسی که در وام و تسهیلات و جود دارد این است که بانک‌ها و موسسات در سودی که حاصل وجوه پرداختی برای افزایش روند تولید به واحد‌های صنعتی و تولیدی به دست می­آید شریک هستند و نوعی تسهیلات به شمار می‌‌آید، اما در نقطه مقابل برای وام این مورد صدق نمی­کند، در وام وجوهی که برای خرید یا اجاره مسکن، خرید خودرو، درمان، تحصیل و … با سود مشخص ارائه می‌گردد وام هستند و در سودآوری فرد شریک نیستند، در واقع هر نوع وامی‌ به‌عنوان تسهیلات در نظر گرفته می‌شود ولی نمی‌توان هر تسهیلاتی را به‌عنوان وام برشمرد، در جمع بندی می­توان اینگونه بیان داشت که تفاوت این دو اصطلاح در این است که در ارائه دادن وام به هیچ وجه از مشارکت پرداخت­کننده در سود سهمی وجود ندارد؛ ما در این لیان زرین پایدار کنار شما هستیم تا بهترین تصمیمات برای بهبود روند زندگی و کاری خود بگیرد.

تسهیلات چیست؟

 تسهیلات یک برنامه رسمی کمک مالی است که به‌عنوان یک ابزار مالی، به افراد یا شرکت‌‌ها ارائه می‌شود تا آن‌ها را در رسیدن به اهداف مالی یا تجاری خود کمک کند.

تفاوت بین وام و تسهیلات بانکی

تفاوت این دو اصطلاح در این است که در ارائه دادن وام به هیچ وجه از مشارکت پرداخت­کننده در سود سهمی وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین پست ها